woensdag 17 mei 2017

Smeerwortel, mijn blessurebestrijder!

Smeerwortel! Dit is de officiele NL-naam voor Symphytum Officinales

BIJ BETERE BLESSURE-BESTRIJDING/-BEGELEIDING

Smeerwortel wordt al sinds mensenheugenis toegepast. LITERATUUR en vele eeuwen van ERVARINGSVERSLAGEN melden dat Smeerwortel o.m. bindweefselherstel stimuleert en eveneens (kraak-)beengroei.

Is Smeerwortel nou wel of niet geneeskrachtig herstelversnellend? Onderzoek het zelf! (er mogen geen claims gemaakt worden zonder geldverslindend farmaceutisch onderzoek). Al is er natuurlijk wel wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd waarover binnenkort meer. Gezond verstand zegt dat planten werden en worden toegepast omdat ze werken. Mits goed verwerkt natuurlijk!


Fytotherapeuten/ natuurlijke sportartsen kennen een groot scala aan medische
waardevolle toepassingen van Smeerwortel. In verband met sterke natuurlijke geneeskracht wordt smeerwortel TOEGEPAST bij:
    Verzwikkingen, kneuzingen, bandscheuren, ontwrichtingen,
    Peesontsteking, tenniselleboog (en vergelijkbare sportblessures), spierverrekking, spierontsteking, bloeduitstortingen,
    Botbreuken ("knitbone" en "heelbeen" zijn bijnamen), beenvliesontsteking,
    Voorkomen en verminderen van littekenvorming en zwangerschapsstriemen.
    Verlichting van artrose/artritis.

Een PLANT is een compleet uitgebalanceerd pakket stoffen, maar ze werken doorgaans
subtieler dan agressieve chemicalietjes. EN in samenwerking met niet alleen je lichaam maar ook met je inzet. Zalf vereist smeerdiscipline en zorgdragen dat je juiste belasting handhaaft (niet teveel maar ook niet te weinig_.


Zelf gebruik ik behalve ZALF wanneer het nodig is ook TINCTUUR: Smeerwortel juist geblendered en dan in wodka gezet voor langere tijd (in het donker uiteraard). Voordeel van tinctuur is dat deze sneller dieper doordringt. Heb er al vrienden van meniscusklachten afgehelpt. Ook bij ingrijpen bij beginnende blessures is dit een waardevol hulpmiddel. Het zorgt er dan voor dat iets gelijk verhelpt wordt en geen echte blessure wordt. Zoals bijvoorbeeld bij verzwikking of lichte verrekking. Uiteraard moet ik dan niet gelijk alsnog als een ezel gaan trainen...


Leuke LINK om zelf zalf te maken. Met onderaan wat verdere verwijzingen;


Gezondheid!!
Michiel de ZalfZieder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten