woensdag 24 januari 2018

SMEERSERUM: voor geweldige herstelversnelling!

SMEERSERUM: voor geweldige herstelversnelling!
Smeerwortelwortels
  
WAT
SMEERSERUM = tinctuur van Smeerwortelwortels: wortels van de Smeerwortelplant getrokken in alcohol. Momenteel gebruik ik daarvoor goede kwaliteit wodka.

Zeer simpel product, bestaande uit slechts 2 bestanddelen, te weten: wodka en stukjes geblenderde Smeerwortel. That´s all folks! De kunst/truc om een enigzins stroperig resultaat te verkrijgen is om op het juiste formaat te blenderen. En wel lang genoeg laten trekken, ik neem daar enige maanden voor. In het donker uiteraard. Af en toe flink doorschudden. Het eindproduct blijft enigzins natuurtroebel. Ik verpak graag in glas, toch een tandje gezonder dan plastic!

WAAROM
Het werkt tegen blessures. Het helpt ten behoeve van voorspoedigere genezing van weefsel (ook van wonden en interne kneuzingen etc).

Heel geschikt voor peesblessures en gewrichtsklachten. Daar heb ik ervaringen mee. Daarom ging ik hiermee verder! Veiligheid en werkzaamheid worden bevestigd in modern onderzoek.

Hier een kleine selectie artikelen over “Smeerwortel” (de standaard Nederlandse naam)/ “comfrey” (de gangbare Engelse naam)/ “Symphytum Officinale” (officiële Latijnse benaming):
Smeerwortel (Symphytum officinale L.)
De pijnstillende en helende kracht van Smeerwortel
Comfrey: A Clinical Overview
Comfrey root: from tradition to modern clinical trials
potjes met tinctuur, even in daglicht;
HOE
Een snelwerkend product! Tinctuur werkt directer dan zalf. Speciaal voor acute klachten. Klein nadeel is dat alcohol een beetje kan prikken.

Door de alcohol dringt het sneller en dieper door. Anderzijds is dit spul vluchtig, zalf blijft veel langer zitten, doordat olie daarvan de basis is

De combinatie van tinctuur (serum) en zalf wordt vaker aanbevolen.

"Een heel lichaamsdeel flink insmeren kan aanvoelen als een ware weldaad. De plantenspirits zijn aanwezig en wentelen zich in het lichaam.". Deze plantenspirit is volgens mij ook het kwaliteitsverschil tussen echt natuurlijk en synthetisch geforceerd
vervaardigd.

BLESSURE-BEGELEIDING
Bij beginnende blessures is direct ingrijpen de manier om herstelfase in te zetten. Eerst rust.

Bij chronische blessures is het herstelproces vanzelfsprekend langer. Goed gekeken dient daarbij te worden naar alle factoren waardoor een aandoening chronisch is geworden.

Je lichaam herstelt zelf. Natuurlijke middelen kunnen daarbij helpen, ondersteunen. Smeerdiscipline is dan wel belangrijk voor beter resultaat.

Overigens helpt dit spul niet overal voor. Maar is superondersteuner. Zo bleek ik een spierknoop opgelopen te hebben in m´n linkerschouder. Kreeg deze niet weg. Uiteindelijk wel met een extreme vorm van ´massage´ (Manual Adhesion Release) waarbij deze kapotgemasseerd werd. In het herstelproces direct erna was deze tinctuur wel weer herstelversnellend. Had geen 6 maar maar 4 behandelingen nodig. Nog een persoonlijke ervaring:
Ondersteunen met passende middelen kan waardevol zijn om het herstelproces te versnellen. Basis blijft goede voeding en soms ook even veel drinken. Om opbouwstoffen aan te voeren en afvalstoffen af te voeren. Dit wordt te vaak onderschat. Daarna passende belasting in een persoonlijke flow. Tijdelijk helemaal ontlasten kan nodig zijn, maar zodra het mogelijk is, is passende belasting opmaat voor herstel.

Voor geweldige herstelversnelling!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten