vrijdag 23 maart 2018

SMEEROLIE

SMEEROLIE

Smeerwortel is voor ondersteuning van sneller weefselherstel.

Smeerwortelwortelolie met de productnaam Smeerolie. De wortels van de Smeerwortelplant worden opgekookt in koudgeperste (biologische) olijfolie. Daarom dient de verhitting met beleid te geschieden, zodat deze kwaliteit gehandhaafd blijft. Langduriger op lagere temperatuur dus. Bij deze bereiding volg ik een proces van telkens opwarmen en afkoelen. Als een soort ademhalingsproces waarbij zodoende de stoffen van de wortel in de olie belanden.

 Voor uitwendig gebruik. Hoewel het zelfs bij inwendig gebruik niet snel kwaad zal kunnen. Smeerwortel is zeker niet zo gevaarlijk als te vaak geloofd wordt. Synthetische mensen zijn er vaak nogal op gebrand om natuurlijke middelen als dusdanig te classificeren. Vandaar dat Smeerwortel voor inwendig gebruik in NL aan banden is gelegd. Hoewel daarbij mijns inziens met 2 maten gemeten wordt. Aangezien bijvoorbeeld paracetamol doodleuk in de vrije verkoop ligt.
BIO OLIJFOLIE
Olijfolie als draagolie is een heel geschikte keuze. Werd in voor-bijbelse tijden al volop toegepast voor zalving. Het wordt dus al heel lang door de mensheid toegepast. Bekend is dat het weldadig is om de huid ermee in te smeren bij sterke zon, het is bewezen geschikt. Specialere olie (zoals bvb arganolie) is vele malen duurder, komt vaak van verder en is niet specifiek nodig.

DUBBELSTERK
Voor dit product werk ik met maximale hoeveelheid Smeerwortelwortels. Hak deze in de pan (in de olie) tot er niet meer bijkan. Na de opkookrondes haal ik de inhoud van de pan door een zeef en doe er dan nogmaals verse Smeerwortelwortels in. Aldus dubbelsterk.

Mij is opgevallen dat veel producten met Smeerwortel gebruik maken van de bladeren. Dat kan ook, ook daarin zitten de werkzame stoffen. Bovendien zijn ze veel gemakkelijker oogstbaar. Alleen zijn ze lang niet zo potent als wortels!

Eigenlijk is dit een halffabrikaat voor zalf. Maar is als zodanig een geweldige middel voor diepe sportmassage, alsmede ten ben behoeve van blessurebestrijding. Omdat Smeerwortel weefselregeneratie bevordert.

HEEL GESCHIKT VOOR INTENSE SPORTMASSAGE.

1 opmerking: